Nákyp - varené prísady

Menu: Prílohy

Alergény: Lepok, Vajcia, Mliečne výrobky
Stredná náročnosť
Recept na 8 porcií


Toto soufflé s cestovinami a mletým mäsom môžete podávať ako hlavný chod alebo ako skvelý predkrm so zeleným šalátom. Ľahko ho pripravíte v ktoromkoľvek ročnom období a určite ním ohromíte všetkých hostí nielen vďaka luxusnej syrovej kôrke. Tento pokrm sa iste zaradí medzi vaše obľúbené rodinné recepty.

Ingrediencie


múka z bielej pšenice
3 polievková lyžica
soľ
1 štipka
vajcia
4 ks
mlieko
700 ml
cibuľa
1 ks
petržlen
2 vetvičky
mleté mäso
0.8 kg
korenie
1 štipka
oregano
1 štipka
strúhaný syr
350 g
zelená paprika
1 ks
cestoviny
½ kg
rastlinný olej
3 polievková lyžica

Príprava

  1. Cibuľu opečieme na troche oleja. Pridajte mäso, papriku nakrájanú na kocky a okoreňte.
  2. Cestoviny uvarte v osolenej vode a zmiešajte s mäsom.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vyšľahajte z vaječných bielkov a trochy teplej vody tuhý sneh.
  4. Žĺtka vyšľahajte s mliekom a múkou.
  5. Zmes zo žĺtkov, mlieka a múky zmiešajte s mäsom. Potom zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
  6. Nalejte zmes na vymastenú misu na pečenie a posypte strúhaným syrom.

Vyberte svoju rúru:

Ďalšie "Prílohy" recepty